Koululaisiin suunnatun vihamielisyyden on loputtava

Ukrainan sota koskettaa meitä kaikkia. Se ylittää ymmärryksemme ja herättää meissä suomalaisissa monenlaisia tunteita; surua, järkytystä ja jopa pelkoa. Venäjän aloittamat sotatoimet koskettavat myös monia nuoria. Erityisen hankala tilanne Suomessa on ollut venäläistaustaisille ja venäjänkielisille koululaisille ja nuorille jotka ovat joutuneet kokemaan vihamielisyyttä ja solvaamista.

Vaikka oman maamme menneisyys ja maamme historia saattavat nostaa pintaan surullisia ja järkyttäviä kokemuksia ja tunteita, emme saa antautua vihamieliseen käyttäytymiseen. Erityisen tuomittavaa se on kun sen kohteena on lapsi. KD Naiset vaatii, että kaikenlainen solvaaminen ja vihateoilla uhkaaminen loppuu. Se ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan ja yhteiseen arvopohjaamme lähimmäisen kunnioittamisesta.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sota ei missään nimessä ole lasten tai nuorten syytä. Meidän tulee suojella kaikkia lapsia vihamieliseltä puheelta ja teoilla uhkaamiselta. Aikuisten tulee tukea lapsia, kuunnella ja keskustella.

Meidän tehtävämme on luoda uskoa tulevaisuuteen. Selviämme tästä synkästä ajasta yhdessä.


KD Naisten työvaliokunta

Lisätietoja

Sari Kumin, pj
sari.kumin@kd.fi