KD Naiset vaatii palkankorotuksia tärkeille hoito-, kasvatus- ja opetusaloille

Kevään 2022 aikana käydään neuvotteluja monien eri alojen työehtosopimuksista. Paljon on puhuttu hoitajien palkankorotuksista ja työolojen parantamisesta. Pidämme näitä erittäin tärkeinä ja kannatamme niitä. Uskomme, että alalta muihin töihin siirtyneet ainakin osittain palaisivat korotusten myötä takaisin alalle. Vaihtoehtobudjetissaan syksyllä 2021 Kristillisdemokraatit kohdensivat hoitajien palkkoihin yli puoli miljardia. Olisi toivottavaa, että myös muut puolueet linjaisivat asian yhtä rohkeasti.

KD Naiset haluaa lisäksi muistuttaa neuvottelijoita varhaiskasvatus-ja opetusalan palkkojen nostamisesta ja työolojen parantamisesta. Erityisesti varhaiskasvatuksessa on huutava pula koulutetuista varhaiskasvatuksen opettajista. Tilanne on kärjistynyt erityisesti pääkaupunkiseudulla jossa on ryhmiä tai kokonaisia päiväkoteja joissa ei ole yhtään koulutettua opettajaa.

On taaksejäänyttä aikaa ajatella, että hoito-, kasvatus- ja opetusalan työntekijät tekevät työtään pelkästä kutsumuksesta. Laajalti arvostetusta työtä pitää maksaa työntekijälle hänen ansaitsemansa parempi palkka.

KD Lehden artikkeli luettavissa verkkolehdestä