Aluevaalit olivat kuin yhteinen maali johon tähdättiin onnistuneita laukauksia

Naiset menestyivät vaaleissa historiallisen hyvin. Valtakunnallisesti kaikista valituista aluevaltuutetuista 53% on naisia. Tästä on hyvä jatkaa jokaisen meille annetun äänen voimin kohti yhdenvertaisempaa ja tasa-arvoisempaa Suomea.

Nämä aluevaalit olivat kuin joukkuepeli, jossa maalin pääsy ei olisi ollut mahdollista ilman huikeita naisehdokkaitamme, väsymättömiä kampanjatiimiläisiä ja ennen kaikkea jokaista äänestäjää, joka antoi äänensä meille. Kiitos, että uskotte meihin.

Koskaan aiemmin missään Suomen päättävässä elimessä naisia ei ole ollut yli 50 prosenttia. Saamme olla kiitollisia että työmme nähtiin ja meitä kuultiin. Tähän hyvään tulokseen pääsimme hyvällä yhteistyöllä naiset keskenämme, toisiamme kannustaen, tuoden kaikkia ehdokkaitamme esille, etenkin some-mainonnassa. Liikuttavaa oli se että myös Helsingin KD Naiset olivat mukana tekemässä aluevaalityötä, vaikkeivat olleet aluevaaleissa ehdolla. Jokainen kannustava sana, teko ja tuki vei meitä muita alueita eteenpäin.

Kiitoskukat näin sanojen muodossa tärkeästä työstänne ja onnittelut hienosta vaalituloksesta jokaiselle ehdolla olleelle!

Tästä jatketaan jokaisen meille annetun äänen voimin kohti yhdenvertaisempaa ja tasa-arvoisempaa hyvinvointia. Uudet aluevaltuustot ovat myös kd-naisten hyvissä käsissä.

Sari Kumin
Puheenjohtaja


Kolumni on julkaistu KD -lehdessä 2/2022