SUOMI-NEITO on nyt erittäin huolissaan

Kannanotto
Julkaisuvapaa heti
15.12.2020

SUOMI-NEITO on nyt erittäin huolissaan

Tuntuu kuin kukaan ei ymmärtäisi sen huolia, ei edes Suomen päättäjät.

Sen kalleimmat aarteet ovat nyt ja tulevaisuudessa, puhdas vesi, kalliot ja niiden mineraalit, maaperä multineen sekä metsät, mutta niiden tärkeyttä ei vielä tänä päivänä ymmärretä, koska näistä ei puhuta niin selkokielellä kuin aikaisemmin.

Jos tämä kaikki todella ymmärrettäisiin, niin päättäjät paneutuisivat kiireesti estämään sen, mitä kaikkea vahinkoa tästä aiheutuu Suomelle ja tuleville sukupolville, jos Suomi-neidon huolia ei oteta vakavasti.

Mitä nämä huolet sitten ovat. Suomen kallein aarre on vesi, joka nyt ja tulevaisuudessa tulee olemaan kalliimpi kuin öljy tai kulta. Öljyä ei voi juoda eikä kultaa voi syödä, mutta puhdasta vettä voi juoda, ja koska ihminen sisältää suurelta osin vettä, niin sitä tarvitsee jokainen ihminen maapallolla joka päivä.

Meillä on Himalajan ohella maailman parhain lähdevesi, jonka varantoa on käytetty jo yli 30% sillä sitä on myyty ja myydään pullotettuna intialaisomisteisesti Intiaan. Samoin tapahtuu Lahdessa, jossa myöskin on pullotuslaitos, joka vie suurella volyymilla vettä ulkomaalaisomisteisesti pohjavesivarannoistamme ulkomaille. Joten kysymys kuuluukin, mitä ja miten Suomi tästä kaikesta hyötyy?

Olisi erittäin hyvä tietää, mitä maksaa meidän Suomessa pullotettu, maailman paras vetemme pullolta maailmaan huippuravintoloissa? Emmekö voisi itse käyttää parhaan vetemme tuoton esim. oman kansakuntamme olojen parantamiseen.

Samoin kaikkien muidenkin aarteidemme tuotto tulisi olla tiukasti kotimaisessa omistuksessa ja hallinnassa, sillä puhdas vesi loppuu, sillä sekin on rajallista eikä myöskään nyt olevat kallioperämme koskaan uusiudu. Tästä syystä näitä kaikkia luonnonvarojamme on tiukalla lainsäädöllä suojeltava, ettemme joudu itse ostamaan esim. meiltä pullotettua vettä eräänä päivänä ulkomaalaisilta omistajilta saadaksemme puhdasta vettä.

Jos pidämme vedet kansallisessa omistuksessa ja puhtaina, niin Suomi tulee olemaan tällöin sekä haluttu, että turvallinen matkailumaa eikä Suomi-neidonkaan tarvitse enempää näistä enää murehtia. Pyydän, että meidän hallituksemme ripeällä aikataululla tutustuu näihin asioihin ja vie nämä kiireellisessä järjestyksessä kaivos- ja vesilakeja tiukentavina muutosesityksinä eduskuntaan.


Lisätiedot

Anneli Louneva
johtokunnan jäsen Helsingin Naispiiri ry
liittohallituksen jäsen KD Naiset ja
KD puoluevaltuuston jäsen
anneli.louneva@gmail.com