Opastusta väestönsuojista on lisättävä Helsingissä

Helsingin KD Naispiiri kehottaa vuosikokouksessaan 1.3. 2022 Helsinkiä lisäämään tiedotusta väestönsuojista. Joka kolmannella suomalaisella ei ole osoitettua väestönsuojaa kriisitilanteen varalle, kertoi MTV Uutiset 2.3. Vuoden 2011 jälkeen ei ole rakennettu uusia suojia. Kaupungeissakin ne saattavat puuttua etenkin omakotitaloalueilta, lisää Demokraatti-verkkolehti.

Mikä on siis tilanne pääkaupungissa Helsingissä?

Vaikka väestönsuojien kuntoa ja toimivuutta kyllä tarkastetaan, moni kaupunkilainen ei edes tiedä niiden sijaintia! Vaikka meilläkin metroasemat toimivat suojina, ne eivät välttämättä ole kulkureitillä kriisitilanteessa. Väestönsuojat suojaavat ihmisiä sirpaleilta, paineelta, säteilyltä, myrkyllisiltä kaasuilta ja laajoissa rakennusromahduksissa.

Helsingin KD Naiset muistuttaa, että myös kaupungin olisi hyvä lisätä tiedottamista ja opastusta väestönsuojista, pelastustoimelle kohdistuvien tiedustelujen lisäksi. Alueellisia väestönsuojia voidaan tarvita myös laajoissa poikkeuksellisissa onnettomuustilanteissa, ei vain sodan aikana

Toinen kysymys onkin sitten, onko kaupungissa riittävästi väestönsuojia uudemman rakentamisen tiivistyttyä ja tonttimaan hintojen noustua. Lisäksi osa vanhoista suojista on puutteellista.

Lisätiedot

Päivi Simi-Kim
puheejohtanja
Helsingin Kristillisdemokraattiset Naiset
P. 040 532 9325
paivisk@kd.fi