Kaakkois-Suomen naispiiri

Tervetuloa Kaakkois-Suomen naispiirin sivulle!

kaakkois-suomi

Viime keväänä piirin vuosikokouksen  yhteydessä naiset järjestivät paikallisosaston kanssa terveysiltapäivän Lappeenrannassa Cafe Kristiinassa. Puheenjohtaja Tiina Tuomela keskusteli lappeenrantalaisten kanssa terveydenhoitoon ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Kuvassa puheenjohtajan kanssa naispiirin johtokunnan jäseniä. Vasemmalta Tiina Tuomela, Eija Haiko, Irmeli Hakkarainen, Leila Lehtinen ja  Marjatta Moilanen.

Naispiiri halusi kiittää itsenäisestä Suomesta ja askarteli kirjanmerkit vanhimmille jäsenilleen.

 kaakkois-suomi-40-v
Kymen naispiirin aktiiveja eri vuosikymmeniltä 40-vuotisjuhlassa 24.11.2013. Kuvassa vasemmalta oikealle: Eija Haiko, Ulla Kujanpää, Hilkka Häkkinen, Marjatta Laakko, Kaarina Sinkkonen, Hannele Nyholm, Marjatta Moilanen ja Ritva Teräväinen.

Kaakkois-Suomen Naispiiri elää olemassaolonsa toista kokonaista vuotta. Etelä-Savo ja Kymi yhdistyivät ja opettelemme nyt tuntemaan toisiamme eri puolilta Saimaan rantoja. Asuinalueeltaan jokainen meistä osaa suunnistaa etelään, mutta idästä  länteen ja lännestä itään katsoessa on vastassa vain jotain sinistä ja autereista. Teemme paljon ajatus- ja asenneharjoituksia, jotta meille ei kävisi niin kuin koko Suomelle; pohjois-eteläsuunnassa liikenne kulkee, mutta poikittaisliikenne takkuaa.

Naispiirimme jäsenmäärä on vähän yli 250. Monet meistä ovat paikallisosastojen aktiiveja. Vuoden 2015 eduskuntavaalit oli ensimmäinen kerta, kun äänestettiin Kaakkois-Suomen vaalipiirinä. Kristillisdemokraateilla oli 17 kansanedustajaehdokasta, joista 8 naisia. Nyt meneillään on kuntavaaliehdokkaiden hankkiminen.

Puheenjohtajamme Ulla Kujanpää on alueemme pohjoisesta kärkikunnasta Parikkalasta. Johtokunnan jäsenistä Pirkko Kuikka on Mikkelistä, Leila Lehtinen Ruokolahdelta, Hannele Nyholm Imatralta, Eija Haiko, Irmeli Hakkarainen, Marjatta Moilanen, Ritva Teräväinen ja Tarja Turunen Lappeenrannasta.

Olemme kiitollisia siitä, että täälläkin Kaakon kulmalla olemme saaneet tehdä vapaasti arvojemme mukaista poliittista toimintaa naisjärjestössä jo vuodesta 1973 lähtien. Alkuvuosina Kouvola ympäristöineen oli vahvaa aluetta, nyttemmin vireintä on ollut Lappeenrannan tienoilla. Vuosi vuodelta huomaamme, että kesä vie meidät perheen pariin, puutarhaan, vesille, marja- ja sienimetsiin ja muuhun luontoon liittyvään toimintaan. Alkusyksystä käynnistyy sitten kunkin perheen aikataulutettu harrastustoiminta ja vasta joulun tai vuoden vaihtumisen läheisyyteen  järjestämme tapahtumamme ja kokoontumisemme. Jäsenille lähetetään perinteinen kirje ja siinä kerrotaan hengellisen viestin mukana tapahtumien ajat ja paikat. Oli juhlan tai tapahtuman aihe ja nimi mikä tahansa, niin käytännössä täällä rajan pinnassa se merkitsee aina voimakasta yhteistä laulua ja arpajaisia.

Sähköpostikokoukset ovat yleistyneet meilläkin, mutta edelleen useimmat johtokunnan kokoukset ja vuosikokous pidetään vielä kodeissa.  Erityinen ilo tänä vuonna oli puheenjohtaja Tiina Tuomelan vierailu vuosikokouksessamme. Myöhemmin syksyllä olemme mukana Nytkisin Valoa ei väkivaltaa -kampanjassa ja lähempänä joulua järjestämme retken Mikkeliin. Paikaksi on suunniteltu Kenkäveroa.  

kaakkois-suomi-hevoset
Kaakkois-Suomen naispiirin puheenjohtaja Ulla Kujanpää on pian kolmen lapsen kotiäiti ja ratsastuskouluyrittäjä. Kujanpään kotitilalla asuu hänen oman perheensä lisäksi kahden isosiskon perheet sekä sisarusten äiti. Peltolan Ratsutilalla asustaa tällä hetkellä 11 hevosta ja liuta muita eläimiä. Normaalin ratsastuskoulutoiminnan lisäksi tilalla pidetään tallipyhäkoulua kerran kuukaudessa.
– Kesällä meillä on ratsastusleirejä ja viime kesänä kokeilimme ensimmäisen kerran yhdessä seurakunnan kanssa järjestää Poneja ja Pipliaa -leiripäiviä 5-8 -vuotiaille. Päivään kuului hevostelun lisäksi toiminnallista raamattuopetusta. Päivät onnistuivat tosi kivasti, Kujanpää kertoo.
Erityisen iloinen Ulla Kujanpää on tallipyhäkoulusta, jonne löysi viime kerrallakin 18 lasta.
– Usko Jeesukseen on minulle elämän tärkein asia ja haluan olla omilla lahjoillani ja omalla paikallani viemässä evankeliumia eteenpäin. Kipuilin pitkään, että miten Jumala voi käyttää ratsastuksenopettajaa, mutta siihen on auennut vaikka minkälaisia muotoja, kun on valmis ottamaan avoimin mielin haasteita vastaan. Ja mitä kaikkea vielä voikaan kehitellä…