Kristitty ja politiikka

Voiko kristitty olla mukana politiikassa. Kyllä, kristitty, joka uskoo, niinkuin Sana opettaa, voi olla mukana politiikassa, sillä eihän hän voi olla jaettu sen mukaan, missä hän toimii.Tälläkin hetkellä kristittyjä on paljon mukana politiikassa ympäri maailmaa, ja monissa eri puolueissa.Sanan mukaan kristitty ihminen on, ja ainakin tulisi olla, maan suola, eikä se saisi olla myöskään mauton.

Mitä se käytännössä merkitsee olla maan suola? Me emme voi olla hiljaa , jos näemme köyhää, sairasta ja heikkoa sorrettavan. Emme voi olla hiljaa myöskään silloin, kun näemme vahvempien ottavan ylivallan ja etuoikeuksia toisten kustannuksella, tai käyttävän asemaansa oman ja vain etupiiriensä hyödyksi tai etujensa ajamiseen. Silloin suolan tulee joko kirpaista tai maistua voimakkaana, niin että liian vahvat huomaavat, että nyt on heidän aika tehdä jotain ja he silloin pyrkivätkin perääntymään ja antamaan tilaa myös vähimmille veljilleen ja sisarilleen.

Kristittyjen tulisi myös olla valona maailmassa, ja heijastaa Jumalan rakkautta, ja rakkauttamme Jumalaan. Hänhän on tullut keskellemme, että meidän ilomme olisi täydellinen. Kuinka se näkyy meistä? Meidän tulee kristittynä luonnollisesti kiittää Häntä siitä, kun ylipäätään saamme kokoontua yhteen ja samalla myös pyytää siunaamaan tilaisuutemme, että menestyisimme siinä, mitä varten olemme kokoontuneet yhteen. Jos me itse emme saa veisata virsiä ja rukoilla siunausta työllemme ja tehtäviimme, niin voisimmeko itse vaatia, että kouluissa / päiväkodeissa on saatava veisata virsiä ja hengellisiä lauluja sekä saada uskonnon opetusta. Emmekö silloin itse olisikin fariseusten kaltaisia.

Toivon, että yhteen kokoontuessamme saamme edelleen tuntea sitä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, joka on myös Herramme tahto, että yhtä olisimme, laulamalla yhdessä Hänen kunniakseen vähintään yhden kiitosvirren ja vielä lopuksi lausumalla yhdessä Herran siunauksen. Sitähän ei vielä kukaan voisi meiltä kieltää, jos me itse emme sitä itseltämme kiellä, Sanan vapauttamme rikkoen.

Anneli Louneva
KD Helsingin naispiiri