Puheenjohtajan tervehdys uudelle vuodelle

Hyvää Uutta Vuotta 2016!

Kulunut syksy on ollut poliittisesti erityisen myrskyisä. Hallituksen esityksissä säästöjä on haettu etenkin lapsiperheiden, opiskelijoiden, vanhusten ja pienpalkka-aloilla toimivien kukkarosta. Tämän seurauksena on noussut erilaisia joukkovoimaliikkeitä ja useampia mielenilmauksiakin on nähty syksyn kuluessa.

Syksyllä Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden suuri määrä myös yllätti kaikki. Vastaanottokeskuksia perustettiin nopeaan tahtiin. Kerättiin avustuksia, vaatteita ym. tavaraa. Apua tarvitsevia pitää aina auttaa henkilöön katsomatta. On kuitenkin herännyt kysymyksiä, miksi kantaväestön huono-osaisuus ja asunnottomuus ei saa vastaavaa kansanliikettä taakseen. Erilaiset ruoka-aputoimijat näkevät kansamme ahdingon päivittäin. Ruokaa jonottavien määrät ovat selkeästi kasvaneet ja mm. lapsiperheiden osuus on lisääntynyt.

Viimeaikaisten galluppien mukaan KD:n kannatus liikkuu reilun 3% tasolla. Onko oppositiopolitiikkamme ollut onnistunutta? Miksi hallituspolitiikkaan tyytymättömät eivät ole siirtyneet KD:n kannattajiksi? Olemmeko liian kilttejä emmekä pidä riittävästi ääntä? Oppositiopolitiikan pitää olla rakentavaa, mutta myös räväkkää. Kaikkia emme voi miellyttää ja mielistellä! On toteutettava kristillisiin arvoihin perustuvaa sosiaali- ja talouspolitiikkaa, oltava sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolella.

Aloitan nyt KD Naisten puheenjohtajana toimittuani 1. varapuheenjohtajana kuluneet 2 vuotta. Olemme vuonna 2016 myös Nytkis (Naisjärjestöt Yhteistyössä) ry:n vetovastuussa. Tämä kiertävä puheenjohtajuus on merkittävä ja toistuu vain noin joka 9.vuosi. Nytkiksessä ovat edustettuna mm. kaikkien eduskuntapuolueiden naisjärjestöt.

Kentän jokaisen jäsenen aktiivisuus on äärimmäisen tärkeää. Vain yhdessä voimme saada kannatuslukemat nousuun. Lähdetään siis vuoteen 2016 reippaasti, rohkeasti ja räväkän rakentavasti.

 

Tiina Tuomela

KD Naisten puheenjohtaja

IMG_6607

Kolumni on julkaistu KD Lehdessä 1/2016