Uutiset

RSS

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö Demo ry hakee talous- ja hallintokoordinaattoria toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen

Demo on aatteellisesti, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, joka toimii moniarvoisen demokratian edistämiseksi toteuttamalla suomalaisten puolueiden ja kehitysmaiden poliittisten liikkeiden välisiä yhteistyöhankkeita. Tällä hetkellä Demolla on toimintaa Myanmarissa, Sambiassa, Mosambikissa ja Tunisiassa ja sen toiminta rahoitetaan ulkoasiainministeriön ja EU:n tuella.

Demo hakee talous- ja hallintokoordinaattoria, jonka työnkuvaan kuuluu seuraavia tehtäviä:

  • Yleinen taloushallinto ja -suunnittelu; talousarvion koonti, laskutus, yhteistyö tilintoimiston ja tilintarkastajien kanssa, tilinpäätöksen koordinointi, kohdemaiden sekä kotimaan hankkeiden taloushallinnon kehittäminen ja seuranta
  • Kansainvälisten hankkeiden taloushallinnon tehtävät kuten talousarvioiden laadinta ja saatujen tilitysraporttien sekä tilintarkastusraporttien käsittely, sekä paikallisten kumppaneiden avustaminen taloushallinnossa
  • Henkilöstöhallinnon ja palkkahallinnon tehtävät
  • Muut hallinnolliset tehtävät

Tehtävä pyritään täyttämään mahdollisimman pian.

Pätevyysvaatimuksena tehtävään on soveltuva koulutus Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää matkustusvalmiutta sekä erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Lisäksi pidämme tärkeänä suunnittelu- ja organisointikykyä, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä sekä sitoutumista Demon toiminnan periaatteisiin ja sujuvaan yhteistyöhön kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Hakijalta edellytetään myös huolellisuutta, järjestelmällisyyttä ja luotettavuutta. Arvostamme myös kokemusta järjestöjen taloushallinnosta sekä kansainvälisiin hankkeisiin liittyvää osaamista.

Paikan hakeminen:

Hakemukset ja CV:t pyydetään toimittamaan 13.3.2017 klo 9.00 mennessä osoitteeseen rekry(at)demofinland.org. Kirjoita sähköpostin otsikkoon ”Talous- ja hallintokoordinaattori / oma sukunimi”.

Lisätietoja työsuhteesta:

Lisätietoja antaa puhelimitse vs. toiminnanjohtaja Anu Juvonen, 041 528 3483 tiistaina 7.3. klo 10-12 ja torstaina 9.3 klo 13-15. Lisätietoja Demosta on saatavilla internetsivuilla www.demofinland.org.

KD lähtee kuntavaaleihin ennätysmäärällä ehdokkaita – lähes 2000 ehdokasta

Sari Essayah: 

Kristillisdemokraattien ehdokasasettelu kevään kuntavaaleihin on onnistunut ennätyksellisen hyvin. KD:lla on nyt historiansa suurin ehdokasmäärä, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah iloitsee.

Vahva ehdokasasettelu yleensä ennakoi myös vahvaa vaalitulosta. Uskon, että saamme tällä ehdokasjoukolla kannattajat liikkeelle myös vaalipäivänä. Hyvältä näyttää.

Kristillisdemokraattien aiempi ennätys on 1920 ehdokasta kuntavaaleissa 2008. Viime kuntavaaleissa ehdokkaita oli 1870. Tämänkertainen ehdokasmäärä tarkentuu lähipäivien aikana, mutta joka tapauksessa se asettuu lähelle 2000.

–  Suuremmilla puolueilla on vähemmän ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten. Kuntaliitokset ovat vähentäneet valtuutettuja ja kuntia. KD on onnistunut lisäämään ehdokkaiden määrää tästä huolimatta, ja se taas kertoo kannatuksen kasvusta, Essayah sanoo.

Miksi KD on onnistunut rekrytoinnissa muita paremmin?

–  Meille on tullut se viesti, että ihmiset hakevat nyt luotettavaa puoluetta, joka pysyy arvojensa takana myös paineiden alla. Vaikka kyse on kuntavaaleista, myös eduskunnassa tehdyillä päätöksillä näyttää olevan iso merkitys. KD:n työlle tahdotaan osoittaa tukea kuntavaaleissa. Arvostan suuresti sitä, että ihmiset ovat näin aktiivisesti lähteneet liikkeelle. Se rohkaisee, sanoo Essayah.

The Kalenteri 2017

KD Naiset ja KD Nuoret lanseerasivat KD:n mieskalenterin

 

thekalenteri-mainos

 

KD on tehnyt oman mieskalenterin! The Kalenteri on hyvällä maulla, tyylillä ja taidolla tehty seinäkalenteri vuodelle 2017. Toteuttamassa ovat olleet KD Nuoret ja KD Naiset, kalenterin malleina ovat kristillisdemokraattiset miehet.

Kalenterin hinta on vain 10 € / kpl, 25 € / 3 kpl. Myyntituotoista 0,7 % lahjoitetaan kehitysyhteistyöhön.

Tilaukset ja tiedustelut KD Naisten toiminnanjohtaja Katri Fältberg: [email protected], puh 050 344 1563. Maksu etukäteen tilille: FI34 5780 0720 0605 86

______________________________________________________________________________________________________

Kristillisdemokraateille tuli oma mieskalenteri, mutta nuorisojärjestön pääsihteeri ja naisjärjestön toiminnanjohtaja eivät säikähdä, vaikka kohua syntyisi. – Joskus hauskimmat ideat voivat kääntyä hyvinkin käyttökelpoisiksi, kun niitä hiukan jalostaa. Näin kävi Kristillisdemokraattien omalle mieskalenterille, väittävät mieskalenterin toteuttajat.

Kristillisdemokraattien koulutusristeilyllä alun perin ideoitu KD:n oma mieskalenteri on juuri ilmestynyt painosta.  KD Nuorten pääsihteeri Linda-Riina Paavilainen ja KD Naisten toiminnanjohtaja Katri Fältberg eivät pelkää kohua tai leimaamista.

– Päinvastoin! Tämä kalenteri on kunnianosoitus puolueemme mahtaville miehille. Kristillisdemokraatteja on tituleerattu kaikkein feministisimmäksi puolueeksi.

– Tosiasia on, ettei vahvoja lujatahtoisia naisia olisi ilman kannustavia miehiä, ja niitähän meidän puolueesta löytyy roppakaupalla, vakuuttavat Paavilainen ja Fältberg.

– Olemme molemmat vasta tänä syksynä aloittaneet työskentelyn puolueen erityisjärjestöissä, mutta tämä toteutus lähti käyntiin heti, Paavilainen kertoo.

– Se oli lopulta helppoa, sillä muutama Kristillisdemokraattien miespoliitikko innostui heti ideasta ja lupasi lähteä kuvattavaksi, Fältberg toteaa.

KD Naiset ja KD Nuoret aikovat myydä kalenteria ja kerätä näin varoja kuntavaalikampanjaan.

– Haluamme myös olla tekemässä hyvää kalenterin kautta ja siksi lahjoitamme tuotoista 0,7 % kehitysyhteistyöhön terrorismin uhrien auttamiseen, Paavilainen ja Fältberg kertovat.

KD Naiset Osaava Nainen -messuilla

 

osaavat-naiset-ja-kari-tynkkynen

 

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna Turun Messukeskuksessa järjestettiin kolmipäiväiset Osaava Nainen -messut, joissa neljässä hallissa oli lukuisia näytteilleasettajia ja messuhallit täyttyivät suuresta joukosta naisia. Messuilla jaoimme omaa Sote-malliamme, josta syntyi runsaasti keskustelua. KD Naisten Palveleva Sote on nyt kokonaisuudessaan luettavissa politiikka alavalikon alta. Sote-mallin lisäksi jaoimme messuvieraille KD-lehtiä, jotka kävivät hyvin kaupaksi. Yksi mielenkiintoinen seikka oli se, että Vihreiden edustajat kävivät yksi toisensa jälkeen hakemassa KD:n Ruoka ei kasva kaupan hyllyllä -esittettä. Osaavien Naisten lisäksi osastollemme uskaltautui yksi ainoa mies, turkulainen Kari Tynkkynen.

 

 

 

osaava-nainen-messut

Messujen päätteeksi Viking Line kävi lahjoittamassa meille 100 kpl risteilylahjakortteja yhdestä parhaiten somistetusta osastosta.

 

VANHUSTEN ASUIN- JA MUU TURVALLISUUS

KD Naiset haluavat nostaa vahvasti muiden vanhusasioiden rinnalle vanhusten asuinturvallisuuden, josta ei, juurikaan, ole puhuttu. Esimerkiksi nykyisin rakennetaan integroituja keittiöitä, joissa kaappeihin ovien taakse on laitettu kodinkoneita. Tämä aiheuttaa monia käytännön ongelmia hauraille vanhuksille. Lisäksi liesissä on toimintoja, joita ohjataan symbolein sekä erittäin pienillä ja herkillä hipaisukytkimillä. Riskinä on, että levy on vahingossa tullut päälle ja liedelle unohtuneet ruoka-aineet ovat aiheuttaneet paloriskin ja jopa tulipalon. Huolta ovat aiheuttaneet myös tapaukset, joissa vanhukset ovat ottaneet puhelimet pois latauksesta, mutta laturi onkin jäänyt pistorasiaan, jolloin laturi on ylikuumentuessaan syttynyt tuleen.

Näihin asioihin on päättäjien ja turvallisuusviranomaisten syytä puuttua nopeasti, jotta voidaan estää ihmishenkien vaarantumiset. KD Naisilla on huoli myös siitä, kuinka vanhukset saadaan evakuoitua asunnoistaan vaaratilanteiden sattuessa. Entä kuka huolehtii liikuntaesteisten siirrosta turvaan? Ja onko taloyhtiöillä ajantasaiset tiedot näistä henkilöistä, jotta evakuointi voidaan suorittaa nopeasti?

KD Naiset vaatii, että vaaratilanteiden estämiseksi sisäministeriön tulee perustaa työryhmä, joka yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa antaa ohjeet taloyhtiöille, kuinka vanhusten ja vammaisten evakuoinnit tulee suorittaa.

Naisten palkkapäivä ma 31.10.2016

STTK viettää naisten palkkapäivää maanantaina 31.10.2016. Naisten palkka on tänä vuonna83,3 % miesten palkoista.

Haastamme teidät mukaan viettämään päivää kanssamme parhaaksi katsomallanne tavalla, omia viestintäkanavianne käyttäen. Kertokaa osallistumisestanne somessa jo etukäteen #naistenpalkkapäivä.

Taina Vallanderthumbnail_tasa-arvoton2

vt. järjestöpäällikkö

[email protected]

p. 040-1841464

Kuntien naisvaikuttajafoorumi 29.9.2016 Helsingissä

Naisvaikuttajafoorumi-(2)270x190px Tule nostamaan tasa-arvoteemoja kevään 2017 kuntavaaleihin!
Tiesitkö, että kuntien valtuutetuista 36 % naisia ja kunnanvaltuustojen ja kunnanhallitusten puheenjohtajista alle 30 % on naisia? 

Tasa-arvo alkaa kuntapolitiikasta. Foorumissa laadimme yhdessä sukupuolten tasa-arvon teemoja kevään 2017 kuntavaaleihin ja jaamme kokemuksia onnistumisista tasa-arvon edistämisessä kuntapolitiikassa.

Mukana keskustelussa ovat johtavat poliitikot, muun muassa Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajaSirpa Paatero, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina ja Kuntaliiton hallituksen jäsen Minerva Krohn.

Näyttelijä Emma Paju-Torvalds tuo historialliset tasa-arvokysymykset nykypäivään Lucina Hagmanina, sadan vuoden takaisen naisliikkeen kantavana voimahahmona.

Puolueiden paneelissa kokeneet poliitikot kertovat onnistumisen avainpaikoista. Ajankohtaisista aiheista saat myös aineksia vaalityöhön.

Det är möjligt att ställa frågorna på svenska.

Kenelle: Kuntavaaliehdokkaat, kuntien ja kuntayhtymien luottamushenkilöt, ja tasa-arvotyötä tekevät viranhaltijat kunnissa sekä yhteistyökumppanit .

Tilaisuus on maksuton. Naisvaikuttajafoorumin järjestäjinä ovat Kuntaliitto, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Naisjärjestön yhteistyössä NYTKIS, Tasa-arvoasian neuvottelukunta ja Monika-Naiset liitto ry.

Lisätietoja: [email protected]

Liitteet: ilmoittautuminen
Naisvaikuttajafoorumin ohjelma

KD Naisten liittokokous LA 8.10.2016 Turussa

Lämpimästi tervetuloa KD Naisten liittokokoukseen Turkuun!

Kokouspaikkana toimii Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18, 20100 Turku.

Kokouksessa esillä sääntömääräiset asiat. Kokoukseen on kutsuttu vieraaksi myös Ruotsin KD Naisia.

Kokouksen aikana tarjoillaan aamukahvi ja suolainen kahvileipä, maittava buffet lounas sekä iltapäivä kahvi makean kahvileivän kera.

Kokouksen ruokailukulut 35 €, jonka voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä KD Naisten tilille FI13 5780 0750 1099 15. Maksun yhteydessä muista lisätä viestikenttään osallistujan nimi.

Sitovat ilmoittautumiset ja mahdolliset erityisruokavaliot 29.9. mennessä oheisen linkin kautta:

ILMOITTAUTUMINEN KD NAISTEN LIITTOKOKOUKSEEN 8.10.2016

Alla on lista majoitusvaihtoehdoista niitä tarvitseville.

Lisätietoja antaa:

Katri Fältberg
vt. toiminnanjohtaja
[email protected]
050 344 1563

MAJOITUSVAIHTOEHTOJA:

RADISSON BLU MARINA PALACE HOTELLI

Linnankatu 23, 20100 TURKU

020 1234 700

[email protected]

https://www.radissonblu.com/fi/hotelli-turku/yhteystiedot

CENTRO HOTEL TURKU FINLAND

Yliopistonkatu 12a, 20100 Turku

02 2118100

[email protected]

http://www.centrohotel.com/fi/varaukset.html

ORIGINAL SOKOS HOTEL HAMBURGERG BÖRS

Kauppiaskatu 6, 20100 Turku

02 337381

[email protected]

https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-hamburger-bors

PARK HOTEL TURKU

Rauhankatu 1, 20100 Turku

02 273 2555

[email protected]

http://www.parkhotelturku.fi/

SCANDIC PLAZA TURKU

Yliopistonkatu 29, 20100 Turku

02 233 200

[email protected]

https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-plaza-turku

HOTELLI HELMI

Tuureporinkatu 11, 20100 Turku

020 786 2770

[email protected]

http://www.hotellihelmi.fi/fi

HOTELLI CUMULUS TURKU

Eerikinkatu 28-30, 20100 Turku

0200 48 142

[email protected]

https://www.cumulus.fi/hotellit/cumulus-turku

ORIGINAL SOKOS HOTEL SEURAHUONE

Eerikinkatu 23, 20100 Turku

02 2337 301

[email protected]

https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-seurahuone

SCANDIC JULIA

Eerikinkatu 4, 20100 Turku

02 336 000

[email protected]

https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-julia

S/S BOREA

Linnankatu 72, 20100 Turku

040 843 6611

[email protected]

http://www.msborea.fi/www/index.php

BIRGITTALAISLUOSTARIN VIERASKOTI

Ursininkatu 15 A, 20100 Turku

02 250 1910, 02 231 8037 tai 02 278 1991

[email protected]

http://www.kolumbus.fi/birgitta.turku/index.fi.htm

HOLIDAY CLUB CARIBIA

Kongressikuja 1, 20540 Turku

030 6874 000

[email protected]

http://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/caribia/